(Publicació: PROPALMES 83 dimecres, novembre 27, 2019 11:53)

Michel Ferry i Susi Gomez tenen més de 30 anys d’experiència en el tractament de les palmeres, que traça la història d’un fracàs de les autoritats de salut vegetal europees en la gestió del Weevil Red Palm.

191127 CRP història de les autoritats concursals

A la Junta General d’accionistes de la CMSP D’octubre de 2017 a Bordighera, Michel Ferry, anticipant-nos a la decisió de la La Comissió Europea per derogar la lluita obligatòria contra el CRP, que 1 d’octubre de 2018 havia estat disposat a fer la història d’errors successius que s’han fet i les raons de la pel qual la propagació del CRP ha crescut exponencialment a les regions mediterrànies d’Europa, es podria aturar si les mesures s’haguessin pres en el temps.

No s’han après lliçons Funcionaris de salut vegetal sobre les raons d’aquest fracàs per corregir els errors i adoptar els passos necessaris per prevenir un desastre mediambiental en zones contaminades. La Direcció general de l’alimentació, a càrrec de la sanitat vegetal Departament d’agricultura ens va dir que s’havia oposat a la La decisió Europea, però les disposicions que va fer a la Unió 25 juny 2019 demostren que aquesta és només una postura sense l’ambició de controlar aquesta plaga, ja que el tractament les mesures preventives, que es troben a la base d’efectius de control integrat, no són més obligatoris en zones contaminades! Un clímax per a un obligatòria lluita contra el CRP! Aquest nou decret no corregeix de cap manera les debilitats de l’anterior i seran mortificadores per a les nostres palmeres Si no es canvia molt ràpidament! El que demanem Ministre en la nostra carta de setembre 4, 2019

Aquests errors successius a nivell Les estaques europees i nacionals, inevitablement, condueixen primer a la desaparició les palmeres Canàries en les nostres comarques i tard o d’ la desaparició gradual de les palmeres, ja que el CRP pot abordar moltes espècies.

La pitjor part és que els diferents comunitats (Arecap/cavem, Palmiers06/Vence-10 altres municipis), col·laboració amb les associacions membres del CMSP (Propalmes83, les palmeres del país Vençois, i ara PalmierSud) han fet de la demostració de l’estratègia de lluita col·lectiva de Michel Ferry, s’aplica a més de 6.000 palmeres (més del 90% de les quals eren privades) excel·lents resultats. Per què els serveis de la dGAL a qui els havíem presentat a la delegació el 25 d’octubre de 2018 i que els mèrits de l’aproximació no van ser Compte? Per què, quan tots els participants, en la reunió l’ 11 de febrer, convocat els tractaments preventius són obligatoris independentment de la zona per què es va emetre la comanda amb provisions Contrari? Qui estem fent broma?

En aquest nou decret, el rol de associacions i propietaris particulars les palmeres dels quals representen més del 90% del total és totalment ignorat!.. Impotent els serveis del Ministeri van aprovar el problema a les prefectes territorials i CROPSAV (Consell de política de la política sanitària Regional animal i vegetal). Cal assenyalar que en aquest Consell, que se suposa que substitueix El Copil regional, els actors del terreny queden totalment exclosos i els les associacions són simplement convidat a escoltar!

Els serveis del Ministeri no han Malauradament no ha après lliçons, mètode, eina, organització de la lluita col·lectiva de 10 anys! Es trobaran igual per afrontar noves amenaces que estan sorgint: Xylella fastidiosa que amenaça les oliveres, nematodes que amenacen els pins, els tigre que amenaça el platà, el becut negre que ataca Agave, l’esperit de la Figuera descobert recentment pels productors de Solliès, etc.

Aquesta presentació es troba a l’apartat «bibliografia de Michel Ferry«