UNA AMENAÇA MORTAL PER LES NOSTRES PALMERES

  • El morrut roig de les palmeres és un insecte natiu del sud-est asiàtic. Va ser transportada per l’home fora de la seva àrea nativa, arribant a plantacions de coco a l’Índia i Datadors a l’Orient Mitjà. En la seva àrea d’origen viu en equilibri i es considera fins i tot un insecte útil que contribueix a la dieta proteica dels habitants. No obstant això, en tots els països on s’ha introduït, es considera una plaga extremadament greu de palmeres.
  • Importada i dispersa en tots els països que voregen la Mediterrània, amenaça de fer ràpidament tot el seu patrimoni de palmeres ornamentals desapareixen ràpidament. Els nombrosos hotspots continuen escampats i també s’han establert a la costa gallega espanyola.
  • És preferentment els atacs de Phoenix canariensis de qualsevol mida i els Datadors joves. Si no es fa res per evitar-ho, inevitablement i molt ràpidament els Mata: una palmera Canària gran pot ser esborrat en menys d’un any. Quan el Fènix canariensis comença a desaparèixer d’una zona, el picudo ataca gradualment altres espècies de palmeres.